Norddjurs skiller sig af med forvaltningsdirektør
Foto: Norddjurs Kommune

Norddjurs skiller sig af med forvaltningsdirektør

Få dage inden Lars Kirkegaard kunne fejre to år i stillingen som direktør for fællesforvaltningen, har kommunalbestyrelsen godkendt en fratrædelsesaftale.
25. JUN 2021 8.50

NORDDJURS: Tirsdag godkendte kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune en fratrædelsesaftale med fællesforvaltningsdirektør Lars Kirkegaard. Ifølge kommunen sker det på baggrund af en politisk beslutning i Økonomiudvalget, som kommunalbestyrelsen nu har godkendt, og ønsket om en anden profil til stillingen og den fremadrettede ledelse af forvaltningen.

Hverken Lars Kirkegaard eller kommunen ønsker at komme med yderligere kommentarer, og af kommunalbestyrelsens mødereferat kan der ikke læses mere om beslutningen, da det var under et lukket punkt. Fællesforvaltningens direktør nævnes kun i det åbne referatet under punktet om borgerrådgiverens beretning for 2020. Her fremgår det, at 153 ud af 334 henvendelser til borgerrådgiveren var inden for Fællesforvaltningens område.

Lars Kirkegaard er uddannet revisor, og inden han kom til Norddjurs for knap to år siden, var han ansat ved Regionshospitalet i Randers som administrationschef. Tidligere har Kirkegaard haft chef- og direktørposter i forskellige kommuner.

På sit møde besluttede kommunalbestyrelsen, at stabschef Kim Bruun Nielsen konstitueres som direktør for Fællesforvaltningen, indtil stillingen er blevet besat. Samtidig vil kommunaldirektør Christian Bertelsen være tæt på forvaltningens øverste ledelse i den kommende tid. 

Fællesforvaltningen har seks afdelinger og to stabsfunktioner: Arbejdsmarkedsområdet, UU og Ungeindsats, Borgerservice, IT og digitalisering, byg og miljø, vej og ejendom, kultur, fritid, turisme og biblioteker, sekretariat og erhverv samt Staben.

mh