Norddjurs, Frederiksberg og Ishøj er tættest på nedlukning

13 kommuner er nu på den gule liste. Der er 916 nye smittede, og kontakttallet er stadig 1,1.
18. MAJ 2021 14.46

TEMA: Corona

Risikoen for nedlukning er lige nu størst i Norddjurs, Frederiksberg og Ishøj, som i dag har testjusterede incidenser på henholdsvis 199, 195 og 190 ifølge SSI.

Ryger man over 250, skal kommunen lukke blandt andet skoler og SFO'er, ligesom en del af erhvervslivet skal lukke ned.

Risikoen for nedlukning fik i går kommunalbestyrelsen på Frederiksberg til at beslutte at lukke Skolen ved Bülowsvej, hvor elever i flere klasser er smittet, ned i to dage, skriver TV2 Lorry.

13 kommuner er i dag gule på seruminstituttets oversigt, det vil sige, at deres testjusterede incidens er over 150. Resten af kommunerne er grønne.

De gule kommuner er foruden de tre nævnte også Syddjurs, Brøndby, Helsingør, København, Rødovre, Albertslund, Høje-Taastrup, Jammerbugt, Fredensborg og Halsnæs.

Ser man på incidenstallene uden at justere for antallet af test, ligger Ishøj igen øverst efterfulgt af Høje-Taastrup, Norddjurs, Frederiksberg, Syddjurs, København, Brøndby, Holstebro, Rødovre og Albertslund (se kortet herunder).

916 nye smittede

Siden i går er 916 personer testet positiv ud af godt 173.000 prøver. Det giver en smitteprocent på 0,53, hvilket er på niveau med de seneste par uger.

Kontakttallet, som bliver beregnet hver tirsdag, er igen i denne uge 1,1. Det betyder, at ti smittede typisk vil give smitten videre til 11 andre. Epidemien er altså svagt tiltagende. 

Til gengæld er antallet af indlagte med covid-19 på samme lave niveau som de seneste to uger. Der var i morges 166 indlagte, heraf 31 på intensiv, og af dem ligger 23 i respirator.