Nets tiltalt for at bryde konkurrenceloven

Bagmandspolitiet finder klækkelige rabatter til større kunder ulovlige.
21. MAJ 2021 13.55

Betalingsservicefirmaet Nets er tiltalt for at misbruge en dominerende stilling på markedet, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), Bagmandspolitiet: Der vil blive stillet krav om bødestraf, men der er ikke sat beløb på.

Ifølge Søik har Nets i årene 2012-2016 reelt låst en række store kunders valg af indløsning af betalingskort og mobilbetalingsløsninger. Det er blandt andet sket ved at give klækkelige eksklusivitetsrabatter, og dermed har selskabet brudt lovgivningen, mener Søik. Derfor er der rejst en tiltale for brud på konkurrenceloven.

Sagen handler om en række rabatter og betingelser i kontrakter til store kunder, som reelt har været medvirkende til at afskærme markedet, fordi Nets skal have anvendt såkaldte eksklusivitetsrabatter over for 14 større kunder.

- Når man er en stor spiller med en meget dominerende stilling på markedet, er det meget alvorligt, hvis man misbruger den position til at gøre det sværere for nye og mindre konkurrenter at komme ind på markedet, siger specialanklager Niels Dengsø Kjærsgaard.

Der er rejst tiltale mod både Nets Denmark A/S og moderselskabet Nets A/S. Straffesagen formodes at skulle afvente en civil retssag, som Nets har anlagt for Sø- og Handelsretten efter et påbud fra Konkurrencerådet. Nets vil ikke kommentere tiltalen før den civile sag er afgjort.

Ritzau