NB vrager nuværende byrådsmedlem som ny spids

Følg de seneste opstillinger hos Nye Borgerlige i Vordingborg, Egedal og Herning.
11. MAJ 2021 11.45

TEMA: KV21

I Vordingborg har Nye Borgerlige ifølge sn.dk med stemmerne 11-4 fravalgt den erfarne kommunalpolitiker og tidligere DF-politiker Heino Hahn og tilvalgt den i kommunalpolitisk sammenhæng uprøvede René Coelet Mathiasen som spids.

Han stillede ved KV17 op for V uden at komme ind og erstatter som NB-spids Jørn Rasmussen. Mathiasen oplyser, at NB, der nu har syv på listen, ikke vil gå i valgforbund med andre partier. Ved KV17 var NB sammen med DF, der denne gang er gået sammen med K og Fælleslisten og også har fået følge af LA.

I Egedal har partiet bare to kandidater klar, oplyser sn.dk. Sælger Claus Bruncke blev spids i kommunen, hvor partiet dermed stiller op for første gang. 

I Herning er der fem NB-kandidater klar, oplyser Herning Folkeblad. Pensioneret major Knud Nielsen er spids og afløser på den plads Mikael de Fries Jensen, der var eneste opstillede for partiet ved KV17 og stiller op igen.

Fra Bornholm skal det nævnes, at Michelle Weie, som tidligere på foråret blev valgt fra som spidskandidat for NB, nu er skiftet til Dansk Folkeparti. Hun har tillige meldt sig som interesseret, når DF opstiller kandidater til KV21, skriver partimediet ditoverblik.dk.