Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Natteravnene får initiativprisen

Ravnene skaber tryghed blandt større børn og unge

GENTOFTE: Ifølge borgmester Hans Toft (K) er det netop evnen til at skabe tryghed og det frivillige arbejde, der har været afgørende for, at valget faldt på Natteravnene.

- Deres frivillige arbejde er enestående og et stort plus for kommunen. Natteravnene giver de unge mulighed og plads til at være unge, men formår også at skabe tryghed og ro ved at være til stede uden at være for omsorgsfulde eller pågående.

Prisen er på 25.000 kr. og betyder helt konkret for Natteravnene, at de nu i en periode ikke behøver at skaffe sponsorer til de udgifter, de har til deres arbejde.

- Vi er meget glade og stolte over prisen. Nu kan vi koncentrere os om at komme ud og gå blandt børnene og de unge i stedet for at skaffe sponsorer, siger Natteravnenes lokalformand i Gentofte Søren Schock Petersen.

Natteravnene i Gentofte tæller omkring 40 engagerede unge og voksne, der frivilligt og i hold på tre personer - hverken mere eller mindre - tager en gåtur iført gule jakker, når der er begivenheder, som foreningen mener, kan have gavn af voksentilstedeværelse.

Målet er at få kontakt til de unge, få en fordomsfri snak om problemer og forebygge de konflikter, som kan opstå, når der er mange unge samlet. Neutralitet og fortrolighed er to nøgleord.

Natteravnene i Gentofte har et godt koordinerende samarbejde med SSP. 

lcl