DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Musik- og kulturskoler samt udvalgte museer skal styrkes økonomisk
Fra Horsens Musikskole.
Foto: Søren E. Alwan, Ritzau Scanpix

Musik- og kulturskoler samt udvalgte museer skal styrkes økonomisk

Regeringen vil styrke børns kreative udfoldelse og afsætter 50 mio. kr. til hvert af årene 2021 og 2022.
31. AUG 2020 13.10

Flere børn skal have mulighed for at møde musikken og udfolde sig kreativt. På finansloven afsætter regeringen nu i alt 100 mio. kr. til kulturområdet fordelt med 50 mio. kr. i henholdsvis 2021 og 2022, oplyser Kulturministeriet.

Regeringen vil bl.a. bruge midlerne på at styrke musik- og kulturskolernes aktiviteter, og samtidig skal Sangens hus have mulighed for at fremme sangen i alle dele af landet. Regeringen vil desuden forlænge en række kulturinstitutioners finanslovsbevillinger, der ellers stod til at udløbe. 

- Vi ønsker at afsætte midler, så musik- og kulturskolerne kan øge antallet af børn og unge, der kan udfolde sig via musik, billedkunst, drama og andre kreative udtryksformer. Under nedlukningen i foråret så vi, hvor meget samhørighed og fælleskab det giver at synge sammen. Den tradition vil jeg meget gerne være med til at udbrede, og derfor vil regeringen nu gerne afsætte midler til, at udvide antallet sangkraftcentre under Sangens Hus, så børn i alle dele af landet får mulighed for at synge, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Halvdelen til børn

Regeringen lægger op til, at ca. halvdelen af midlerne målrettes kultur- og musikinitiativer for børn, herunder nye initiativer på musik- og kulturskoler og Sangens Hus’ aktiviteter for børn.

Regeringen ønsker endvidere at prioritere en videreførelse af udvalgte bevillinger til en række kulturinstitutioner, herunder Arbejdermuseet, Det Jødiske Museum, Regan Vest, Den Gamle By og Fregatten Jylland.

Af finanslovsforslaget fremgår det også, at regeringen ønsker at indføre gratis adgang til egne sager på Rigsarkivet samt terrorsikring af Christiansborg. Regeringens finanslovsforslag indeholder også en række prioriteringer på medieområdet. 

ka