Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Motorvej til 10 millioner får et kort liv

Efter halvandet år bliver en nyanlagt motorvej ved Vejle brudt op igen
KORT NYT9. AUG 2011 11.06

18 måneder er alt, hvad et nyanlagt stykke motorvej nord for Vejle kan få lov at blive liggende, før det igen bliver fjernet.

Det bliver konsekvensen af en noget utraditionel løsning på anlægsarbejdet med et motorvejskryds på Østjyske Motorvej, E45, hvor Vejdirektoratet i stedet for at lukke spor og flytte autoværn, flytter trafikken til en midlertidig motorvej, skriver Ingeniøren.

- Det kan lyde voldsomt, at vi anlægger en motorvej, som kun skal bruges i halvandet år, før vi fjerner den igen, men det giver mange fordele. Der kan blandt andet være store tidsmæssige og materialemæssige besparelser forbundet med, at vejarbejderne uforstyrret kan opføre bygværket i ét stykke, siger Niels Jørgen Larsen, projektleder ved Vejdirektoratet. Han vurderer, at vejen har kostet i omegnen af ti  mio. kr. - men er alle pengene værd, den øger nemlig også sikkerheden for både vejarbejdere og bilister.

Den midlertidige motorvej fungerer som omkørselsvej til anlægsbyggeriet på det, der kommer til at hedde Motorvejskryds Vejle, hvor den nye motorvej mellem Vejle og Herning skal sluttes til E45.

terp