Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Morten Messerschmidt tiltales for dokumentfalsk
Foruden svindel med EU-midler er det nu også kommet frem, at Morten Messerschmidt (DF) tiltales for dokumentfalsk.
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Morten Messerschmidt tiltales for dokumentfalsk

Ud over svindel med EU-midler gælder tiltale mod DF-politiker også at have fabrikeret falske eller urigtige oplysninger.

Folketingsmedlem, næstformand for Dansk Folkeparti og tidligere EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt tiltales for dokumentfalsk som led i Meld- og Feldsagen. Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som Morten Messerschmidt har offentliggjort på sin Facebook-profil, efter at blandt andet Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af dokumentet.

Morten Messerschmidt tiltales for at have fabrikeret falske eller urigtige oplysninger for at opnå uberettiget EU-støtte til en Meld-konference. Ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, fandt konferencen aldrig sted - det gjorde til gengæld et sommergruppemøde for Dansk Folkeparti i Skagen.

Morten Messerschmidt skal i forbindelse med mødet have gjort brug af en falsk "service provider-kontrakt" med Color Hotel Skagen. Ifølge anklageskriftet har politikeren fået Dansk Folkepartis administrationschef til at skrive under på kontrakten, som om hun var ledende medarbejder på hotellet.

De falske dokumenter er desuden ifølge anklagen brugt som dokumentation over for EU, således at pengene ikke skulle betales tilbage.

Yderligere en tiltalt

Det var tilbage i august 2016, at Messerschmidt blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld. Meld og Feld er henholdsvis en alliance af partier i EU og en EU-fond. Siden har sagen været undersøgt af EU's kontor til bekæmpelse af svig - også kendt som Olaf - og af Bagmandspolitiet.

Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse. I sidste uge kom det så frem, at Messerschmidt tiltales for misbrug af 98.835 kr. i forbindelse med sommerkonferencen i Skagen i 2015. Først mandag blev det kendt i offentligheden, at han også tiltales for dokumentfalsk, og at en ledende medarbejder i Dansk Folkeparti har bidraget ved at sætte en falsk underskrift.

Dansk Folkepartis administrationschef Jeanie Nørhave har tidligere været sat i forbindelse med sagen, men hun bliver ifølge DF's eget medie ditoverblik.dk ikke tiltalt i sagen. Det bliver dog en anden person, hvis identitet foreløbig er ukendt for offentligheden.

Således fremgår det af anklageskriftet, at to personer er tiltalt for dokumentfalsk, hvoraf den ene er Morten Messerschmidt. Det andet navn er streget over, men ifølge Ekstra Bladet er det en medarbejder i Dansk Folkeparti.

Ritzau