Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister vil af med 'pædagogik fra hippietiden'

Benedikte Kiær (K) ønsker mere strukturerede forhold i vuggestuer og børnehaver
KORT NYT4. AUG 2011 7.24

Der er for meget uro og planløshed i vuggestuer og børnehaver, og det hæmmer børnenes udvikling. Hverdagen er præget af 'dybt forældet pædagogik fra hippietiden', som mest går ud på fri leg - med de voksne reduceret til brandslukkere. Men det skal der gøres op med.

Socialminister Benedikte Kiær (K) kalder ifølge Politiken til kulturkamp på vegne af de allermindste borgere.

- Det er forfærdeligt, at man stadig så mange steder lader børnene selv sætte grænser og selv definere, hvad de skal lave. Børn har brug for at blive guidet og for at lære. Det er jo børns natur at være supernysgerrige, og det skal pædagogerne til at arbejde meget mere systematisk med.

Hun varsler blandt andet en reform af uddannelsen, så pædagogerne i højere grad kan specialisere sig i småbørn. Og de læreplaner, som alle daginstitutioner i dag selv formulerer, skal i fremtiden rumme fælles, landsdækkende mål, der sikrer børnene mere læring.

Det handler ikke om stavning og regnestykker i vuggestuen, men om at pædagogerne stimulerer børn 'til at forstå sammenhænge og til at kunne fordybe sig'.

Socialministeren går dermed til angreb på den såkaldte selvforvaltningspædagogik, hvor børn især skal udvikle sig sammen med andre børn i leg, mens de voksne holder sig i baggrunden.

ka