Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister svarer ikke i sag om gratis busser

Byrådet i Svendborg foreslår at bruge penge fra den betalte parkering i Svendborg til at gøre lokale busser gratis årets sidste måneder
18. AUG 2011 6.18

SVENDBORG: Enhedslisten har fået opbakning i byrådet til forslaget. Det sker efter at regeringen med en ny lov vil inddrage overskud fra betalt parkering til statskassen. Partiet har rejst sagen i Folketinget med et spørgsmål til trafikminister Hans Chr. Schmidt (V), der har svaret, men byrådsmedlem Jesper Kiel (EL)mener, at ministeren snakker uden om.

- Vi vil gerne flytte trafik fra biler til busser, men han svarer reelt set ikke på, om vi kan fradrage udgiften til gratis busser, inden nedsættelsen af statstilskuddet beregnes. Vi må i Svendborg Kommune fastholde, at vi vil indsende en formel ansøgning, så vi kan få et helt klart svar. Men jeg håber da også, at der snart kommer et valg og en ny trafikminister, som vil se velvilligt på vores forslag, udtaler Jesper Kiel, der også er den lokale folketingskandidat for Enhedslisten.

Enhedslisten rejste forslag om at bruge penge fra den betalte parkering til gratis busser i Udvalget for Miljø og Teknik, og forslaget er nu også indstillet af et flertal i Økonomiudvalget til byrådsmødet 30. august.

Foto: http://www.flickr.com/photos/stignygaard/3353710306/sizes/z/in/photostream/

lcl