Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister om cyberangreb: Vi holder øje med hospitalerne

Frygten for, at kriminelle skal bryde ind i offentlige myndigheders og sundhedsvæsnets it-systemer, får for tiden beredskabet hos Center for Cybersikkerhed til at være særligt på vagt. Lande over hele verden advares om, at kriminelle forsøger at udnytte coronakrisen til at begå cyberangreb mod hospitaler og kritisk infrastruktur. Men foreløbig er Danmark blevet forskånet, fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Tidligere har Interpol advaret om, at hospitaler og myndigheder, der er optaget af at bekæmpe udbruddet af coronavirus rundtom i verden, udsættes for et stigende antal angreb fra it-kriminelle.

Konkret er der tale om 'en betydelig stigning' i antallet af forsøg med såkaldt ransomware, hvor kriminelle fx kan erobre et hospitals data og systemer og derefter kræve løsepenge. Det er primært andre typer it-kriminalitet som falske mails og hjemmesider, der har ramt danskerne, fortæller Trine Bramsen. Cybertruslen mod kritisk infrastruktur i Danmark var høj, allerede inden coronakrisen satte ind. Og det betyder, at Center for Cybersikkerhed i forvejen overvåger de forskellige offentlige systemer intenst.

Ritzau