Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Demonstrationen i København søndag 7. juni samlede 15.000 mennesker. Mindst én smittet blandt dem kan have spredt coronavirussen til andre.
Foto: Nikolai Linares, Ritzau Scanpix

Mindst én coronasmittet med i demonstration med 15.000 deltagere

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opfordrer deltagere til at lade sig teste.

KØBENHAVN: Der er bekræftet mindst én smittet med coronavirus efter en demonstration 7. juni, hvor flere end 15.000 deltog, oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag aften.

Det vides ikke, om personen blev smittet under demonstrationen, men det kan ikke udelukkes, og dermed er der mulighed for, at personen er blevet smittet før demonstrationen og således har kunnet bringe smitten videre.

Myndighederne oplyser ikke andre informationer om den smittede deltager. Magnus Heunicke opfordrer folk til at lade sig teste, hvis de har deltaget i demonstrationen og stået tæt på andre. Det gælder, uanset om man udviser symptomer eller ej.

Flere fagfolk har i forbindelse med demonstrationen advaret om, at det kan accelerere spredningen af coronasmitten, når så mange mennesker samles - i hvert fald hvis der ikke bliver holdt afstand og overholdt regler om hygiejne.

Demonstrationen var arrangeret af Black Lives Matter Danmark, som igen torsdag har indkaldt til demonstration i København. Demonstrationerne kan finde sted, fordi forsamlinger med et politisk øjemed ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet på flere end 50 personer.

Ritzau