Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Millioner til el-biler i storbyer

EU-Kommissionen sætter nu 180 mio. kr. i et projekt, der skal skubbe el-bilen i gang i 12 af Europas storbyer ved at standardisere opladningen
31. MAR 2011 8.30

Målet er, at  en el-bil med batterier fra ét firma kan lades op på en ladestation tilhørende en hvilken som helst anden udbyder - på samme måde som man kan køre ind på en hvilken som helst tankstation og få fyldt sin benzin- eller diesel bil op.

I dag hersker der "tusind forskellige standarder" på alt, hvad der har med el-biler at gøre. Der er diverse 'de facto' standarder, men meget få formelle, skriver Zealand Denmark..

Green eMotion
Projektet, der hedder Green eMotion, har 30 deltagere ud over de 12 byer. De spænder fra bilfabrikker (som BMW, Daimler, Renault og Nissan) over teknologi virksomheder (som Bosch, Siemens og BetterPlace) og energiselskaber (Electricité de France, RWE, Dansk Energi m.fl.) til forskningsenheder som DTU, Danmarks Teknologiske Institut (DTI), det tyske TÜV m.fl.

Disse deltager skyder yderligere 130 mio.kr. i projektet, der dermed når op totalt 310 mio.kr. Der har, fortæller en talsmand fra Kommissionen, været "en voldsom interesse" for projektet, der indgår i EUs program for forskning og udvikling FP7.