DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Midtjylland og Aarhus i tæt samarbejde om unge-psykiatrien

Aarhus Kommune og Psykiatrien i Region Midtjylland vil få flere psykisk sårbare unge i uddannelse og job med tættere samarbejde.
25. JAN 2021 12.25

AARHUS / MIDTJYLLAND: Unge, som for nylig har fået diagnosen bipolar lidelse, kan se frem til en skærpet indsats med et øget samarbejde mellem centret i Aarhus kommune og Klinik for Depression og Mani, Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.

Her skal medarbejderne fra kommunen og psykiatrien koordinere den beskæftigelses- og behandlingsrettede indsats, hvor den unges ønsker og forudsætninger er i centrum. Uddannelsesinstitutioner og virksomheder inviteres også ind i samarbejdet, oplyser kommunen.

Unge med psykiske lidelser kan nemlig have svært ved at fastholde uddannelse og arbejde. Derfor viser erfaringer fra både psykiatrien og jobcenter, at et anderledes og tættere samarbejde kan løfte opgaven med at få de mest psykisk sårbare unge inkluderet i uddannelse og job og ind i fællesskabet.

- Vi ved i dag, at mennesker selv med svær psykisk sygdom også kan komme i ordinært arbejde, hvis de får de rette arbejdsforhold. Den viden skal vi handle på, men vi kan ikke gøre det alene. Vi er simpelthen nødt til at arbejde bedre sammen på tværs af sektorer, fagligheder og institutioner. Jo bedre vi bliver til at løfte i flok, jo flere unge kan vi hjælpe i gang med uddannelse og job og dermed på vej til et godt liv, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Kristian Würtz (S).

ibs