Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Aktiviteterne på Midtjyllands hospitaler bliver langsomt øget de kommende uger, så der blandt andet kan behandles patienter, hvor en sygdom udvikler sig kritisk.
Foto: Morten Pape, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Midtjylland løfter lidt af sløret: Sådan åbner sundhedsvæsnet

Region Midtjyllands koncerndirektør løfter lidt af sløret for, hvilke behandlinger der genoptages. Det gælder blandt andet øjenkirurgien, ambulatorier og røntgen.
16. APR 2020 6.45
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Nu kan nogle af de patienter, der ellers har været sat på standby og fået aflyst aftaler og operationer, se frem til at blive behandlet. Sådan lød meldingen onsdag fra Region Midtjylland, der dog endnu ikke er helt færdig med at prioritere patienterne, skriver TV2 Østjylland.

- Vi kommer til at se i hvert fald en lille smule kirurgi. Jeg siger en lille smule, fordi vi stadig skal bruge plads, sygeplejersker og læger til covid-19-patienter, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen til TV2 Østjylland.

- Så kommer vi også til at se en hel del ambulante besøg, hvor patienterne kommer ind og får vurderet deres sygdom og vurderet, hvor meget det haster.

Ifølge koncerndirektør Ole Thomsen er arbejdet med at ringe og skrive til patienterne allerede så småt gået i gang.

Øjenkirurgien, ambulatorier og røntgen
Ét af de områder, der kan se frem til igen at gå i gang med at udføre operationer, er øjenkirurgien.

- Der er nogle hospitaler, der åbner for øjenkirurgi, for det kan man godt lave uden at bruge anæstesi-sygeplejersker og uden at bruge så meget af den plads, der er planlagt til covid-patienter, siger Ole Thomsen.

Udover øjenkirurgien åbner Region Midtjylland for ambulatorier til børn, mere røntgen og formentlig også mere ortopædkirurgi, lyder det fra koncerndirektøren.

Bygger på individuel vurdering
Der kommer dog til at være en langsom forøgelse af aktiviteterne de kommende uger.

- Vi er ved at tale med hospitalerne om, hvordan vi skal fordele de intensivsenge, vi fortsat skal have til covid-19-patienter, forklarer Ole Thomsen.

Og selvom der bliver åbnes, kan alle ikke forvente at komme til med det samme.

- Vi begynder med at behandle de mest alvorligt syge først. Det kan være patienter, der har meget ondt, patienter, der har store problemer med at kunne bevæge sig, eller patienter, hvor sygdommen udvikler sig kritisk til at blive meget værre. Det er en konkret individuel vurdering, lægerne foretager.

ibs