dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Midtjylland hjemtager del af ambulancedriften
Region Midtjylland hjemtager driften af yderligere 21 ambulancer med baser i blandt andet Horsens, Skanderborg, Randers og på Djursland.
Foto: Region Midtjylland

Midtjylland hjemtager del af ambulancedriften

Midtjylland skal stå for en større del af sin egen ambulancedrift, og besparelse skal bruges på uddannelse af elever.
29. OKT 2020 6.50

MIDTJYLLAND: Fremover kommer Region Midtjylland og Falck til at dele amblance driften 60/40. Det besluttede regionsrådet i aftes, oplyser regionen. Med beslutningen fordobler regionen sin andel, og det sker for at sikre konkurrencen. Kontrolberegninger viser, at regionen kan stå for driften billigst, men ønsker alligevel ikke at stå for hele driften.

- Vi vægter fremtidig konkurrence højt og ser ikke udelukkende på økonomien. Vi har derfor valgt en kombination af privat og offentlig ambulancedrift – også selvom det reelt ikke er den billigste løsning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).
 
Regionsrådet har i forvejen besluttet at hjemtage 21 ambulancer og yderligere fem akutlægebiler i foråret 2021, så Region Midtjyllands Præhospital skal fra december 2021 drive i alt 42 ambulancer og alle regionens ti akutlægebiler. Falck kommer til at stå for at drive ambulancer omkring Holstebro, Herning og Viborg, ligesom selskabet også skal sørge for hovedparten af Region Midtjyllands liggende/hvilende patienttransporter.

12 mio. kr. sparet til flere elever

Tre selskaber havde prækvalificeret sig og afgivet tilbud, og det er på den baggund, at valget er faldet på at Falck tildeles kontrakten vedrørende en del af den udbudte opgave.

På sigt kommer den nye driftsfordeling til at spare Mictjylland for 12 mio. kr. årligt. Der besparelse skal bruges på at ansætte flere elever. Derudover medfører beslutningen markant flere paramedicinere.
 
- Denne prioritering skal også ses som en investering i tryghed for patienterne, dygtigt personale og fremtidig konkurrence på området, siger Anders Kühnau.

Liberal Alliance, Enhedslisten og Psykiatri-Listen undlod at stemme.

Klik på kortet for at forstørre. Illustration: Region Midtjylland

ibs