Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjylland giver coronamillioner til kulturlivet

KORT NYT16. DEC 2020 12.00
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Også i 2021 kommer størstedelen af Region Midtjyllands kulturstøtte til at gå til at holde hånden under det coronaramte kulturliv. Det oplyser regionen om puljens i alt otte mio. kr.

- Vi har brug for kunst og kultur for at udvikle os - både som mennesker og som samfund. Det har vi altid, men særligt i krisetider kan kulturlivet bidrage med kreative løsninger, underholdning, innovationskraft og fællesskabsfølelse. Derfor er det vigtigt for os at gøre, hvad vi kan, for at hjælpe kulturbranchen i regionen godt igennem den her svære tid, siger formand for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Puljen har ansøgningsfrist 8. februar 2021. Der er afsat seks mio. kr. til større udviklingsprojekter med bred regional relevans, som gennemføres på tværs af regionen. Der afsættes desuden en pulje på to mio. kr., som skal understøtte udvikling, omstilling og eksperimenter i et kulturliv præget af corona-udfordringer. Den lille pulje tilgodeser mindre kulturprojekter blandt andet inden for det kulturelle vækstlag. Herudover prioriteres geografisk spredning i uddelingen af alle midlerne.

ibs