Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Middelfart siger farvel til forhadte elmaster

Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard (R) har godkendt, at Energinet.dk kan fjerne de 68 master, som generer naboer og skæmmer natur

MIDDELFART: - Nu er det endeligt lykkedes at få en aftale på plads, og jeg er særligt glad på de borgeres vegne, som bor under eller tæt på masterne og i dagligdagen påvirkes af dem. Et farvel til masterne kommer også til at gavne hele kommunen i forhold til udviklingen af nye boligkvarterer og rekreative områder, fortæller borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Gennem de seneste år har kommunen arbejdet for en løsning, der kunne erstatte de store knitrende master med sø- og landkabler. Nu er det endelig en realitet og de to rækker højspændingsmaster forsvinder i 2014. Masterne strækker sig over 12 km fra Snoghøj i Fredericia og over Lillebælt til Skrillinge i det sydlige Middelfart.

En række af de 68 fynske master på strækningen går tværs gennem boligkvarterer og ned gennem havnemiljøet med den velbesøgte Middelfart Marina. Her vil det være tydeligt ikke længere at se masterne i gadebilledet.

Også brugerne af den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave mærker, at masterne forsvinder, fortæller teknik og miljødirektør Thorbjørn Sørensen fra Middelfart Kommune:

- Vi har de seneste år skabt Danmarks andenstørste dyrehave i det historiske landskab på Hindsgavl halvøen. Dyrehaven byder på en unik mulighed for at opleve de over hundrede krondyr boltre sig på den 80 hektar store slette, så det glæder mig, at de store master fra 2014 ikke længere behøver at være en del af kulissen, når man som borger eller turist går på opdagelse i naturen i området.

Ifølge energinet.dk vil den nye kabelforbindelse bestå af syv km søkabler i Lillebælt og Fænøsund og fem km landkabler - ca. 1 km i Snoghøj og ca. 4 km i Middelfart.

mou