DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mette F. går til dronningen efter ministerexit
Smilene var store, sidst Mette Frederiksen var ved dronningen. Nu skal hun afsted igen.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Mette F. går til dronningen efter ministerexit

Efter fødevareministers exit går statsministeren i dag, torsdag, til dronningen for at ændre regeringens sammensætning.
19. NOV 2020 6.15
TEMA: Corona

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer ændringer i regeringen for dronningen i dag, torsdag, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Fødevareminister Mogens Jensen har i dag meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen. Derfor går jeg i morgen til Hendes Majestæt Dronningen for at ændre i regeringens sammensætning, udtaler Mette Frederiksen i meddelelsen.

Statsministeren kører til Amalienborg klokken 11.

Ukendt løsning

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvem der bliver Mogens Jensens afløser på posten.

Det fremgår heller ikke, hvorvidt der er lagt op til en større rokade i regeringen, eller om der blot skal udnævnes en ny minister for fødevarer, ligestilling, fiskeri og nordiske samarbejde.

- Jeg vil gerne takke Mogens Jensen for hans store arbejde og for hans fokus på den grønne omstilling af dansk landbrug og arbejde for at styrke ligestillingen i Danmark, udtaler statsministeren.

Mogens Jensen onsdag valgte at trække sig fra regeringen i går, onsdag, fordi han i starten af november var med til at give en ordren om at aflive alle mink på danske besætninger, da en særlig mutation af covid-19 blandt mink angiveligt udgjorde en trussel mod en kommende vaccine.

Ordren viste sig at være uden lovhjemmel, og en redgørelse over forløbet blev fremlagt onsdag, og herefter annoncerede Mogens Jensen sin afgang fra regeringen. Ifølge Statsministeriet er der begået mange fejl i forløbet.

- Redegørelsen tegner et billede af et meget beklageligt forløb. Der er ingen som helst tvivl om, at der er begået fejl i forløbet, udtaler Mette Frederiksen.

- Jeg har i øvrigt noteret mig, at der i Folketinget foregår drøftelser om en yderligere og uvildig afdækning af forløbet, tilføjer hun.

Ritzau / ibs