Mere end hver femte Delta-smittede havde fået første stik
Hvert femte nye Delta-tilfælde er fundet hos personer, der har coronapas efter første vaccinestik.
Foto: Jakob Eskildsen, Ritzau Scanpix

Mere end hver femte Delta-smittede havde fået første stik

22 pct. af alle Delta-variant-infektioner optræder hos personer, der vurderes til at være delvist immune.
26. JUL 2021 15.48

TEMA: Corona

Et studie fra SSI viser, at hver femte nye Delta-tilfælde er fundet hos folk, der ellers har coronapas fra første stik med en vaccine. Det er således 22 pct. af de smittede med Delta-varianten, der ellers havde et gyldigt coronapas, da de blev konstateret smittede.

Tallene er baseret på perioden fra 1. marts til 13. juli. Ifølge SSI's seneste estimat udgør Delta-varianten op mod 91,2 pct. af de nye smittede med coronavirus, hvilket gør varianten til den klart dominerende variant af coronavirus i Danmark.

Tilfældene er nemlig konstateret hos personer, fra 14 dage efter første vaccinestik til de får andet stik.

14 dage efter første stik er grænsen for, hvornår et coronapas baseret på vaccination regnes som gyldigt. Man kan også have gyldigt coronapas baseret på en nylig test eller at man tidligere har været konstateret smittet med virus.

Afdelingschef ved SSI Palle Valentiner-Branth opfordrer i pressemeddelelsen folk til at være opmærksomme på, at de stadig kan blive smittet, og ikke vente for længe med at få stik nummer to.

- Selv om folk er vaccineret og har fået et coronapas, så ser vi stadig en del Delta-variant-infektioner i denne gruppe, siger han.

Ritzau