DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mærsk og PFA bygger for op mod en mia. kr. ved Fredericia Havn

Mærsk og Taulov Dry Port indgår strategisk partnerskab om et nyt logistik- og lager-setup nær Fredericia Havn.
28. FEB 2020 10.19

Mærsk har indgået i et samarbejde med pensionskassen PFA og det kommunalt ejede havneselskab ADP, der driver erhvervshavnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Det skriver Børsen

Med aftalen skal man opbygge et kompleks af logistik- og varehusfaciliteter i erhvervsområdet Taulov Dry Port nær Fredericia Havn. 

I samarbejdet er der i første omgang en samlet investeringssum på en mia. kr. til lager- og domicilbyggerier, oplyser ADP i en pressemeddelelse. 

Projektet skal videreudvikle Taulov Dry Port som ét af de førende europæiske transportknudepunkter med adgang til konkurrencedygtige lagerfaciliteter og end-to-end transportløsninger, der kombinerer skib, jernbane og lastbiler, skriver Søfart.

Investeringerne i lager- og logistikfaciliteter er et joint-venture samarbejde mellem ADP og PFA med Mærsk som fremtidig lejer. 

- Det er stort for os, at det er Mærsk, der kommer. Vi har ledt efter en partner, der kan tiltrække både internationale godskunder og store danske kunder. Vi bygger, Mærsk lejer sig ind og driver varehuse og logistik - og det bliver så Mærsk-kundernes gods, der så at sige skal bo i de nye bygninger, siger ADP's administrerende direktør Rune D. Rasmussen til Børsen.

esl