DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Lyngby-Taarbæks viceborgmester afløses af endnu en Hækkerup

Lokalpolitikere trækker sig, nyopstilles, genopstilles og skifter kreds til folketingsvalget.
14. JUN 2021 7.19

Viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Simon Pihl Sørensen (S) er ikke længere Lyngbykredsens folketingskandidat, oplyser Det Grønne Område. Han afløses af rådgiver i konsulentvirksomheden Rud Pedersen Fie Hækkerup, der er datter af justitsminister Nick Hækkerup - og kan blive femte generation i sin familie i Folketinget.

Simon Pihl blev med 1.078 personlige stemmer ved FV19 tredje suppleant i Københavns Omegns Storkreds, hvor partiet vandt fire kredsmandater: Mattias Tesfaye, Morten Bødskov, Jeppe Bruus og Kasper Sand Kjær.

I Brøndbykredsen er tidligere byrådsmedlem i Hvidovre Kashif Ahmad
valgt som radikal folketingskandidat, oplyser Folkebladet. I Hvidovre sad han for Hvidovrelisten, var siden med til at stifte Nationalpartiet og har forsøgt opstilling for Alternativet. Nu er han radikal og afløser som kredsens kandidat Petar Socevic, der efter intern ballade har forladt partiet.

Socevic fik ved FV19 1.104 personlige stemmer og blev anden stedfortræder i Københavns Omegns Storkreds, der gav et kredsmandat til Sofie Carsten Nielsen og et tillægsmandat til Stinus Lindgreen.

En anden radikal lokalpolitiker - i Kalundborgkredsen - har trukket sit folketingskandidatur, oplyser TV Kalundborg. Det er Jeppe Sørensen, der nu vil prioritere kommunevalget. Han blev ved FV19 fjerde suppleant i Storkreds Sjælland med 536 personlige stemmer, der gjorde ham til fjerde stedfortræder. Zenia Stampe fik her et kredsmandat og Kathrine Olldag et tillægsmandat. 

Han sad i byrådet i Kalundborg sammen med sin partifælle Ole Glahn i forrige periode - og stiller op igen, nu hvor Hans Munk er blevet lokal R-spids.

Den konservative spids til regionsrådet i Nordjylland, MF Per Larsen har skiftet kreds, når det gælder Folketinget, oplyser Kanal Frederikshavn. Nu er han blevet Frederikshavnkredsens nye folketingskandidat og skifter dermed kreds fra Hjørringkredsen. Her erstatter han Peter E. Nielsen. Per Larsen vandt med 1.625 personlige stemmer De Konservatives enlige kredsmandat i Nordjyllands Storkreds.

Gruppeformand i Roskilde Byråd Merete Dea Larsen (DF) er i Roskildekredsen genopstillet til Folketinget, oplyser sn.dk. Hun var MF i perioden fra FV15 til FV19. Sidst blev hun med 1.696 personlige stemmer anden stedfortræder i Sjællands Storkreds, hvor DF fik to kredsmandater - Søren Espersen og René Christensen - og et tillægsmandat til Liselott Blixt.

I Sjællands Storkreds er der også en ny lokalpolitiker at finde på Liberal Alliances liste til næste folketingsvalg. Det er ifølge sn.dk byrådsmedlem i Faxe Mikkel Dam. Partiet fik ingen valgt ind fra storkredsen ved FV19, hvor Laura Lindahl fik flest stemmer med 2.341. Hun sidder i byrådet på Frederiksberg, hvor hun i februar i år har skiftet parti til De Konservative. LA-listen i storkredsen er endnu ikke prioriteret.