Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der findes mange forskellige typer af skole-hjem-robotter. Her ses AV1 fra NoIsolation og Fable Connect fra Shape Robotics.
Foto: Lars H. Laursen, Lungeforeningen

Lungesyge børn og unge tilbydes skole-hjem-robotter

Mange børn med kroniske lungesygdomme kan stadig ikke komme i skole.
29. SEP 2020 12.34

Alt for mange børn kan ikke komme i skole på grund af kronisk sygdom. Isolationen skader børnene.

Derfor tilbyder Lungeforeningen nu i samarbejde med Nordea-fonden og Danske Handicaporganisationer børn og unge med kronisk lungesygdomme en digital genvej til en god skolegang - selvom man er isoleret derhjemme.

Det er ambitionen, at projektet skal være med til at gøre fraværsundervisning nemmere og sjovere i fremtiden - også for andre børn og unge end de lungesyge.

Skole-hjem-robotterne tilbyder digital tilstedeværelse i en form, der er designet specifikt til undervisningssituationen: Eleven er derhjemme, og i klassen står en såkaldt "fraværsløsning" også kaldet en telepresence robot eller en skole-hjem-robot.

Derhjemme kan eleven høre og se, hvad der bliver snakket om, og række hånden op i form af en lyd eller et visuelt signal. I nogle udgaver kan den også vende sig mod den, der taler, eller gå rundt i klasseværelset.

Med i frikvarteret

Eleven kan kommunikere igennem skole-hjem-robotten og kan derfor deltage aktivt både i den almindelige undervisning og indgå i gruppearbejde. Skole-hjem-robotten kan også tages med ud i frikvarteret og komme med klassen på udflugt.

Lungeforeningen er lige nu ved at afsøge forskellige teknologiske løsninger og forventer at kunne sende de første løsninger ud inden for de næste par uger.

Direktør for Lungeforeningen Anne Brandt understreger, at behovet er ældre end pandemien:

- Lungeforeningen har jo desværre prøvet det før. Børn med kroniske lungesygdomme er ofte isolerede - nu er det bare blevet endnu værre. Derfor er vi også fantastisk taknemmelige for, at vi nu har mulighed for at tilbyde rigtigt mange syge børn en reel mulighed for at være med i skolen.