Lukkede skolebygninger klar igen inden skolestart

LOLLAND: Undersøgelse af en række skolebygninger på Lolland fik tidligere på måneden kommunen til at lukke bygninger, efter at der blev fundet løse plader på facadeelementerne. Men nu viser kommunens undersøgelser, der er lavet sammen med en ekstern ingeniørvirksomhed, at skaderne kan repareres med en midlertidig løsning, uden det kræver omfattende renovering her og nu.

Det arbejde er i gang, og dermed forventer kommunen at have de fleste bygninger klar til skolestart i begyndelsen af august. Hal-bygninger vil dog være lukket lidt længere, da de kræver større undersøgelser.

- Vi har naturligvis et stort fokus på sikkerhed og vil på ingen måde tage nogle chancer. Det har derfor været vigtigt, at få alle forhold undersøgt, og det er i det lys meget positivt, at vi har fundet en hensigtsmæssig midlertidig løsning, der på kort sigt både kan sikre vores bygninger og samtidig gøre det muligt at åbne for brug igen allerede om få uger, siger Bjarne Hansen, mens kommunen i den kommende tid gennemfører en større helhedsundersøgelse, som skal afdække omfang og mulige langsigtede løsninger.

ibs