Lokalpolitisk erfaring præger radikal kandidatliste i Københavns Omegn
Tidligere regionspolitiker Abbaz Razvi har i denne folketingsperiode afløst i den radikale gruppe som første stedfortræder - og stiller op igen.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Lokalpolitisk erfaring præger radikal kandidatliste i Københavns Omegn

Debuterende R-byrådspolitikere fra Gladsaxe, Albertslund og Høje-Taastrup og både en nuværende og en tidligere regionspolitiker fra Hovedstaden klar til valg.
5. AUG 2022 11.31

TEMA: Folketingsvalg

I Københavns Omegns Storkreds var der ved FV19 to mandater til De Radikale - et kredsmandat til den politiske leder Sofie Carsten Nielsen og et tillægsmandat til Stinus Lindgreen, spids i Lyngbykredsen.

Lindgreen, der udover Folketinget også har en plads i regionsrådet i Region Hovedstaden, kom ind på baggrund af 1.746 personlige stemmer. Men lige efter ham fulgte den tidligere regionspolitiker i Region Hovedstaden Abbas Razvi - spids i Ballerupkredsen - med 1.504 stemmer og blev første stedfortræder. Og han er klar igen. Sofie Carsten Nielsen fra Gentoftekredsen fik 8.955.

I tre af de otte valgkredse er der denne gang radikale byrådspolitkere, der nu også vil forsøge sig:

Byrådsmedlem i Gladsaxe Christina Rittig Falkberg opstiller nu i Gladsaxekredsen – hvor Mads Høj Jørgensen stod øverst ved FV19 og blev tredje stedfortræder.

Esat Sentürk, der er byrådsmedlem i Høje-Taastrup, er ny spids i Taastrupkredsen i stedet for Dennis Schmock, der ved FV19 fik allerfærrest stemmer blandt De Radikale og blev sjette stedfortræder.

Hediye Temiz, der er byrådsmedlem i fra Albertslund, er ny spids i Rødovrekredsen. Her afløser hun Jeanné Vetling, der blev femte stedfortræder.

Falkberg, Sentürk og Temiz fik ved KV21 henholdsvis 728, 445 og 260 personlige stemmer i deres respektive kommuner.

Derudover stiller Brian Køster og Kashif Ahmad op.

Ahmad har tidligere været medlem af Ny Alliance og Alternativet, har siddet i byrådet i Hvidovre valgt for Hvidovrelisten, har været medstifter af Nationalpartiet, der ikke nåede at blive opstillingsberettiget til FV15. Nu er han radikal og afløser i Brøndbykredsen Petar Socevic, der efter intern ballade har forladt partiet. Socevic fik ved FV19 1.104 personlige stemmer og blev anden stedfortræder.

Brian Køster er ny spids i Hvidovrekredsen, hvor han afløser Susanne Wad Leth, der blev fjerde stedfortræder ved FV19.