Lokalliste-veteran træder et skridt tilbage ved KV21
For første gang i Hvidovrelistens historie er Arne Bech ikke spidskandidat.
Foto: Ditte Valente, Ritzau Scanpix

Lokalliste-veteran træder et skridt tilbage ved KV21

Følg de seneste KV21-nyheder fra lokallister i Hvidovre, Høje-Taastrup, Dragør samt Ærø og Lolland, hvor der begge steder er to lokallister repræsenteret i byrådene.
8. SEP 2021 14.40

TEMA: KV21

I Hvidovre finder man en af landets mere vedholdende lokallister, Hvidovrelisten, som ifølge Hvidovre Avis netop har holdt 20 års jubilæum. Her holdt en anden lokalliste-politiker, der har klaret sig godt, i øvrigt jubilæumstale: Guldborgsund-borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Den mangeårige frontfigur i Hvidovrelisten Arne Bech er nu afløst som spids af byrådsmedlem Kristina Young. Bech var medstifter af listen op til KV01 og var tidligere på året egentlig udpeget som spids igen, hvilket han har været ved alle valgene. Liste H har med to undtagelser ved henholdsvis KV05 og KV17 fået tre mandater - og har i denne periode to. Bech er fortsat med på listen længere nede.

I Høje-Taastrup har Omer Ayub i en enkelt periode som den eneste repræsenteret Lokallisten i byrådet, men vil nu stoppe helt, melder sn.dk. Hans hverdag bliver for presset med byrådsarbejdet, og Lokallisten stiller næste gang slet ikke op. Ayub er tidligere konservativ og fik ved KV13 næstflest stemmer på K-listen- efter borgmester Michael Ziegler (K).

Lokallister kommer og går, og i Dragør kommer der næste gang endnu én af slagsen, oplyser Dragør Nyt. Det er Sydamagerlisten, der som mærkesag har en "konstruktiv sammenlægning af Dragør og Tårnby kommuner". I forvejen er den gamle lokalliste Tværpolitisk Forening godt repræsenteret i byrådet - i denne periode med fire ud af de 15 pladser.

I Ærø Kommune kom to lokallister ved KV17 i byrådet - Ærø Plus og Ærøs Fremtid - med en plads hver. Ærø Plus har nu efter Inge Blom Thomas' partiskift fra S to pladser. Ifølge Fyens Stiftstidende erstatter hun nu det andet byrådsmedlem Carl Jørgen Heide som spids.

Også i Lolland Kommune er der to lokallister i byrådet - Din Stemme og Lokallisten Lolland - som ved KV17 begge fik to valgt ind. Din Stemme har nu efter Annette Knoblauchs partihop fra DF tre pladser - og har ifølge Folketidende valgt Henning Alfred Rasmussen som spids.

Ved KV17 kom han ind på den lokale top fem over personlige stemmer. Han fik 622 efter borgmester Holger Schou Rasmussen (S) med 4.951, Henrik Høegh (V) med 1.871, Thomas Bo Østergaard (Lokallisten Lolland) med 994 og Kasper Roug (S) med 647.

Og for at det ikke skal være løgn, beskriver Folketidende nu, at Lokallisten får en afskalning: Brian Hansen, Nakskov, der stiftede listen sammen med Thomas Østergaard, der nu er socialdemokrat, nu vil oprette endnu en liste, der særligt skal rette sig mod Vestlolland.