Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lønkompensation genindføres i 38 kommuner

Kommuner med særlige restriktioner får samme vilkår, som Nordjylland havde under nedlukning.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enedes om at genindføre lønkompensation i de 38 kommuner, som er underlagt skærpede coronarestriktioner. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Modellen er skruet sammen på samme måde som lønkompensationsordningen under den nordjyske nedlukning for nylig og i hele landet i foråret. Det betyder blandt andet, at fx restauranter kan sende en del af deres medarbejdere hjem med lønkompensation, mens andre kan blive tilbage og lave takeaway.

Ordningen gælder i de 38 kommuner fra i går, da restriktionerne trådte i kraft, og indtil de ophører, det vil indtil videre sige indtil 3. januar. Parterne er enige om, at hvis restriktionerne udvides til at gælde i flere kommuner, vil de også blive omfattet. 

Reglerne gælder også kulturelle institutioner, der modtager mindre end 50 pct. offentligt tilskud til driften.

Beskyldt for forskelsbehandling

En række borgmestre kritiserede i dagens Berlingske regeringen for forskelsbehandling, fordi deres kommuner ikke fik samme hjælpende hånd som Nordjylland.

Det gjaldt blandt andre beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København, som kaldte det ulykkeligt, at regeringen "konsekvent fortsætter med denne forskelsbehandling af København".

Også borgmester Benedikte Kiær (K) i Helsingør undrede sig, og kritikken blev bakket op af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). 

Med den nye aftale er der altså nu skabt de ønskede samme vilkår for erhvervslivet i de 38 kommuner, som de syv nordjyske kommuner havde.