DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Løkkes exit giver rokader for V-kandidater
Stén Knuth (tv.) og Morten Dahlin rykker til hhv. Slagelse- og Køgekredsen ved næste folketingsvalg.
Foto: Steen Brogaard

Løkkes exit giver rokader for V-kandidater

Folketingsmedlemmerne Morten Dahlin og Stén Knuth får nye opstillingskredse. Ida Aukens partiskifte får Bondam på banen.
26. MAR 2021 8.00

MF Morten Dahlin (V) skal følge efter Lars Løkke Rasmussen - der som bekendt har meldt sig ud af Venstre - som folketingskandidat i Køgekredsen, der består af Køge og Lejre kommuner.

Ny kandidat bliver her formanden for Folketingets retsudvalg og indfødsretsordfører, Morten Dahlin, der også er medlem af byrådet i Greve, oplyser sn.dk. Dahlin, der ved FV19 stillede op i Slagelsekredsen, skal formelt vælges på et digitalt opstillingsmøde 6. april.

I Sjællands Storkreds fik Venstre seks kredsmandater og et tillægsmandat. Dahlin fik det fjerde kredsmandat, mens det sjette gik til tidligere Slagelse-borgmester Stén Knuth, som stillede op i Holbækkredsen.

Nu beretter sn.dk, at Knuth efter Dahlins flytning vender tilbage til Slagelsekredsen, så Venstre i Holbæk nu må på udkig efter sin næste kandidat.

Hos Nye Borgerlige har partiet valgt at opstille tidligere DF-byrådsmedlem i Rebild Kim Edberg Andersen som spidskandidat i Nordjyllands Storkreds, oplyser Nordjyske.

Edberg forlod DF, da han ønskede at skifte parti til NB, men her blev mødt af partihop-stop for valgte politkere. I forhold til opstilling til Folketinget er det noget andet. I det nordjyske stillede NB ved FV19 med Poul Højlund op i det nordjyske. Højlund har her i marts meldt sig ud, efter NB har gjort forbud mod omskæring til sin officielle politik.

En anden af de fire nordjyske kandidater, Niels M. Christensen, er blevet ekskluderet på grund af blandt andet sin sprogbrug på sociale medier. 

Det skal også nævnes, at den tidligere fagborgmester i København, Klaus Bondam (R), søger opstilling i Vesterbrokredsen og har fået kandidatudvalgets nik til det. Den kreds blev ledig, efter Ida Auken skiftede parti fra R til S.

Københavns Storkreds er normalt et stærkt område for De Radikale, der ved FV19 fik 16,4 pct. af stemmerne her. Bondam blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation ved KV01 og var fra KV05 teknik- og miljøborgmester og senere beskæftigelses- og integrationsborgmester.