DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Line Barfod bliver ELs nye spids i København
Line Barfod ved EL-årsmøde i 2018.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

KV21:
Line Barfod bliver EL's nye spids i København

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - udover EL i København, S i Fredensborg, LA i Gladsaxe og så et midter-valgforbund i Slagelse.
20. JAN 2021 9.58
TEMA: KV21

Det tidligere mangeårige MF Line Barfod bliver Enhedslistens borgmesterkandidat i København, oplyser partiet. Et stort flertal af partimedlemmerne - ikke nærmere beskrevet - har ved en vejledende urafstemning peget på Barfod, der er jurist. Formelt indstiller EL's bestyrelse i København nu Barfod som spids, og så skal en generalforsamling 6. februar også sige ja.

København er EL's absolut stærkeste bastion i det kommunale landskab med 11 ud af 55 pladser i Borgerrepræsentationen, hvor kun S er større med 15 og har overborgmesterposten, p.t. Lars Weiss. Nuværende teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) stiller ikke op som spids igen.

Barfod vandt over borgerrepræsentanterne Gorm Gunnarsson, Karina Vestergaard Madsen og Gyda Heding samt Frank Thierry og Kaj Thelander Jessen. 

I Fredensborg har 40 S-medlemmer på et online opstillingsmøde genvalgt borgmester Thomas Lykke Pedersen som spids, skriver sn.dk. Han blev borgmester første gang ved KV09.

Ved KV17 blev han topscorer på personlige stemmer med 2.172 foran Lars Søndergaard (V) med 1.153 og daværende K-spids Ulla Hardy-Hansen 668, Tinne Borch Jacobsen (V) med 620 og MF Kristian Hegaard (R) med 587. Ulla Hardy-Hansen stoppede efter 32 år i byrådet og er nu erstattet af Jesper Tvilde som K-spids.

S har ti ud af 27 pladser i byrådet, hvor Thomas Lykke Pedersen efter KV17 konstituerede sig med alle partier undtagen LA. 

Og netop LA har i en anden hovedstadskommune netop valgt spids: I Gladsaxe er Michele Fejø genvalgt, skriver Gladsaxe Bladet. Fejø og dermed LA røg ud af byrådet ved KV17. 

I Slagelse er der anmeldt et valgforbund mellem de små midterpartier KD og R, oplyser sn.dk. Ved KV17 fik R et mandat i alliance med Alternativet, mens KD var i valgforbund med S og den lille Tværfaglig Lokalpolitisk Liste, uden at komme ind.

Også fra Slagelse oplyser VD Online, at tidligere Korsør-borgmester gennem 16 år Fleming Erichsen (S) nu stopper efter 33 år i byrådet.