Limfjordstunnelen får solceller og sparer 250.000 kr. om året

KORT NYT8. JAN 2020 15.40

AALBORG: Et stort solcelleanlæg i Limfjordstunnelen skal spare 250.000 kr. årligt i el-udgifter for Vejdirektoratet. Anlægget skal drive belysning, ventilatorer, elektriske trafiktavler og andet, der sikrer de omkring 80.000 trafikanter, der dagligt passerer Limfjorden, skriver TV2 Nord.

Lige nu arbejder Vejdirektoratet med de indledende øvelser, inden selve anlægget skal sættes op og sluttes til de elektriske installationer. Ifølge planen løber de første grønne kilowatttimer igennem tunnelens kabler i forsommeren. Når alt er installeret vil anlægget kunne generere 125.000 kilowatttimer årligt. Det svarer omtrent til 28 familiers el-forbrug. Og det vil altså spare Vejdirektoratet for indkøb af el for 250.000 kr.

- Vi skal inden for transportområdet hele tiden overveje, hvordan vi kan løse vores opgaver på den mest miljøvenlige måde. Ved at få solceller til at levere strøm til Limfjordstunnelen sparer vi både penge og energi – og vi gør det på en måde, der er relativt enkel at installere. Det er et godt eksempel på de klimavenlige løsninger, der skal være med til at fremme den grønne omstilling, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt