DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lene Wul ny stadsarkivar i Kolding

Lene Wul ny stadsarkivar i Kolding

Hun kommer fra projektstilling i Billund
KORT NYT25. JUN 2012 13.38

KOLDING: Lene Wul er med virkning fra den 1. september ny stadsarkivar og daglig leder af Kolding Stadsarkiv. Hun kommer fra en projektstilling i Billund Kommune, hvor hun i forbindelse med to historiske projekter i Vorbasse og Billund har arbejdet med de kommunale arkivalier. Til daglig bor Lene med sin familie i Kolding.

Lene er uddannet historiker fra Syddansk Universitet i Odense. Hun har arbejdet med det historiske fag i flere sammenhænge og har oparbejdet en specialviden indenfor arkivverdenen. Erfaringsmæssigt har hun blandt andet arbejdet i Rigsarkivets bevarings- og kassationsafdeling samt på Dansk Data Arkiv, hvor hun var projektleder på et internationalt formidlingsprojekt.

Udover at have stærke historiske og arkivmæssige kompetencer har Lene en omfattende administrativ og organisatorisk erfaring. Disse erfaringer har hun blandt andet fra en stilling som forskningssekretær ved Designskolen Kolding, hvor hun var med til at udarbejde forskningsplaner og - strategier. Her overtog hun i en periode også rollen som forskningsleder.

Lene ser Kolding Stadsarkiv som en institution og historisk ressource, der kan bruges aktivt i kommunens kulturpolitik. Hendes visioner er i den forbindelse at gøre Stadsarkivet til en synlig og nytænkende kulturinstitution i Kolding, der med sin placering i Nicolai-komplekset rummer nogle gode muligheder for spændende og tværfaglige samarbejder med 'naboer" såvel som de øvrige kultur- og uddannelsesinstitutioner.

ka