Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ledige forskelsbehandles

Nogle kommuner kalder kontanthjælpsmodtagere til samtale flere gange. I andre kommuner sker det langt sjældnere
10. MAJ 2012 8.07

KØBENHAVN: I nogle kommuner kommer op mod halvdelen af alle jobklare kontanthjælpsmodtagere ind til mindst tre jobsamtaler i jobcenteret i starten af ledighedsperioden. I andre jobcentre er det kun få procent af de nyledige, der på den måde får hyppig og tæt kontakt. Det skriver Nyhedsbrevet Agenda på baggrund af data fra jobindsats.dk, der måler hvad Arbejdsmarkedsstyrelsen kalder 'intensiteten' i indsatsen over for nye kontanthjælpsmodtagere.

I f.eks. Faaborg-Midtfyn kommune får godt 61 pct. af alle nyledige, jobklare kontanthjælpsmodtagere mindst tre jobsamtaler inden for de første tre måneders ledighed. Og godt halvdelen får tre samtaler allerede inden der er gået to måneder på kontanthjælp. Men i f.eks. Allerød og Taarnby/Dragør, er det meget få af de nyledige, der får tre jobsamtaler inden for de første ledighedsmåneder.

Professor Michael Svarer fra Aarhus Universitet har forsket i effekterne af jobcentrenes samtaler med ledige. Han mener, at der generelt er en rigtig god effekt af at holde samtaler.                                                        

- Hyppige samtaler, især tidligt i ledighedsforløbet, bringer de ledige hurtigere i job. Selv når man indregner de ekstra udgifter ved flere samtaler, så kan det samfundsøkonomisk set klart betale sig, siger han.

bi