HERNING: På bare tre måneder skal en gruppe ledige fra Herning Kommune træne sig op til at gennemføre en cykeltur fra Herning til Milano. Samtidig bliver de tilknyttet en arbejdsplads. Målet med det nye projekt er, at de ledige får opbygget deres selvtillid og fysik, så de kan blive jobparate, oplyser kommunen.
Ét af de nyskabende elementer i projektet er, at deltagerne bruger tre dage hver uge på en arbejdsplads og to dage på at gøre sig klar til turen. Det gælder både den mentale udfordring og den store fysiske udfordring, der ligger i at cykle to uger i træk for at slutte i den italienske by, hvor cykelløbet Giro d´Italia slutter.
Selvom projektet helt naturligt kommer til at handle meget om cykling, er fokus de lediges personlige udvikling. Cyklen er blot et redskab til at nå de mål, der skal vise de ledige, at de kan langt mere, end de måske selv tror.
Virksomhederne kan gøre en forskel
Det er Herning firmaet Forward Presence, der har skabt det nye koncept 'Jeg vil, jeg kan'.
- Det er netop det næsten uoverskuelige i målet om Milano på tre måneder, der vil være med til at give deltagerne styrke. En styrke de vil kunne bruge efterfølgende i deres jobsøgning. Samtidig har vi virksomheder med i forløbet, for at styrke deltagernes tro på, at de hører hjemme på arbejdsmarkedet og kan gøre en forskel, forklarer John Axel Hansen fra virksomheden Forward Presence.
- Vi tror på, at mange virksomheder har lyst til at være med i det her projekt, for her har de muligheden for at gøre en forskel. Det passer meget godt med tidens fokus på CSR. De deltagende virksomheder får både muligheden for at prøve en medarbejder af, og samtidig er de med i et projekt, der vil løfte en hel gruppe, siger Arne Lassen fra Forward Presence, der selv er aktiv erhvervsmand og direktør gennem mange år.
Riis som protektor
Projektet har fået cykelstjernen Bjarne Ris som protektor og gennemføres sammen med Beskæftigelsesafdelingen i Herning Kommune med stærk støtte fra det Lokale Beskæftigelses Råd (LBR) samt Beskæftigelsesudvalget.
- Når vi som beskæftigelsesudvalg bakker op om metodeudvikling via det her projekt skyldes det i høj grad, at det tænker hele vejen rundt om de ledige. Her vil de både blive styrket fysisk og i troen på sig selv - samtidig med at erhvervslivet bakker op og aktiverer deltagerne undervejs. Det er en nytænkning, som vi meget gerne ser udbredt, siger Ingelis Sander (V), formand for Beskæftigelsesudvalget.
For Herning Kommune og LBR har det også været oplagt, at gå med i projektet.
- Den gruppe af ledige, der er tale om, trænger ofte først og fremmest til at få energi og tro på sig selv. Det kan vi se, at det her vil give dem, og så er vi ikke bange for at betræde nye stier. Vi tror virkelig på det og har sat høje ambitioner om at få over halvdelen af deltagerne videre i job eller uddannelse. For når de deltagende kan være ambitiøse, skal vi andre også være det på deres vegne, siger leder af kommunens Beskæftigelsestilbud, Ulla Høy Henriksen.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.