Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lars Holte skifter til Høje-Taastrup
Lars Holte stopper med udgangen af juni som kommunaldirektør i Odsherred og tiltræder 1. august 2012 en ny stilling som kommunaldirektør i Høje-Taastrup.

Lars Holte skifter til Høje-Taastrup

Efter fire år i Odsherred bliver kommunaldirektøren nu topchef i Høje-Taastrup
23. MAJ 2012 12.52

ODSHERRED / HØJE-TAASTRUP: Odsherreds kommunaldirektør siden 2008, Lars Holte, forlader 1. august 2012 stillingen for at blive kommunaldirektør i Høje-Taastrup. Og det er ikke første gang, Lars Holte har skiftet topchefstilling: Da Lars Holte kom til Odsherred var det fra en topchefstilling i KL, og han har tidligere været ansat i Stenløse som vicekommunaldirektør og i en periode også i Høje-Taastrup.

- Det er naturligvis med blandede følelser, jeg forlader Odsherred efter fire rigtig gode og begivenhedsrige år. Jeg synes, vi er kommet godt igennem genopretningen af kommunens økonomi, og byrådet har sat en rigtig spændende retning for de næste mange års udvikling af Odsherred. Vores mange dygtige og kompetente ledere og medarbejdere har skabt denne udvikling, og det har været en fornøjelse at være en del af den, siger Lars Holte.

 - Men indimellem byder livet på tilbud, det kan være svært ikke at lade sig friste af, og når jeg har sagt ja til stillingen i Høje-Taastrup er det alene for at søge nye ledelsesmæssige udfordringer i en større kommune i hovedstadsområdet. Høje-Taastrup er en kommune med en igangværende vækst i bosætning og erhvervsliv, som vel at mærke skal håndteres inden for stramme økonomiske rammer. Det glæder jeg mig til at prøve kræfter med, men vil naturligvis som fritidsborger fortsat følge udviklingen i Odsherred, som er en fantastisk egn med fortsat stort udviklingspotentiale.

Konkrete resultater
Høje-Taastrup er en af hovedstadsområdets større kommuner og har cirka 48.000 indbyggere - halvanden gang flere end i Odsherred.

Borgmester Thomas Adelskov (S) beklager Lars Holtes afgang, men udtrykker respekt og forståelse for hans beslutning.

- Vi har i Lars Holte haft en ualmindelig dygtig, vellidt og dynamisk kommunaldirektør, og vi har såvel i direktionen som bredt i byrådet haft et godt, tillidsfuldt og udviklende samarbejde, som har vist helt kontante resultater: kommunen er et år før tid ude af aftalen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet om at være sat under administration, vi har fået luft i økonomien og sat gang i en lang række udviklingsinitiativer, ligesom det er blandt Lars Holtes fortjenester at vores organisation er trimmet og klar til fremtidens udfordringer, siger Thomas Adelskov og fortsætter.

- Så det er vel bare om at ønske Høje Tåstrup Kommune tillykke med et rigtig godt valg og ønske Lars god vind fremover.

Et godt match
I Høje-Taastrup er borgmester Michael Ziegler (K) glad for kommunens nye topchef.

- Jeg er meget tilfreds med ansættelsen af Lars Holte som ny kommunaldirektør. Lars har stor kommunal erfaring fra tidligere jobs i forskellige kommuner og i KL. Han har stærke kompentencer på flere felter ikke mindst i forhold til økonomi, som helt uundgåeligt er et stort fokusområde i disse år. Det har han bevist meget tydeligt i Odsherred, siger Michael Ziegler, som også mener, at Lars Holte har vist en oprigtig interesseret i den retning, der er sat for kommunens udvikling i den netop vedtagne udviklingsstrategi.

- Og så har han erfaring med at arbejde med erhvervsudvikling, som netop bliver et af fokusområderne i de kommende år. Alt i alt er han et rigtigt godt match til Høje-Taastrup Kommune, siger Michael Ziegler.

Lars Holte er 52 år og bosiddende i Holbæk.


tsp