Konstituering kan ikke forlænges:
Langeland tvunget til at ansætte tre skoleledere

Kommunen er nødt til at ansætte tre nye skoleledere, selvom ansættelserne kan være kortvarige og udløse hver et års fratrædelsesgodtgørelse.
12. JUN 2022 11.33

LANGELAND: Langeland er tvunget til at ansætte tre skoleledere, selvom det måske kun bliver for få måneder. Det fremgår af en økonomiudvalgsdagsorden.

Tre af kommunens skoler har for øjeblikket hver sin konstituerede skoleleder, hvis konstitueringer ifølge reglerne ikke kan forlænges ud over fire måneder. På trods af at en ændring af skolestrukturen kan være på vej, er kommunen derfor nødsaget til at igangsætte ansættelsesprocesser. 

Lovgivningen giver mulighed for at indføre en fælles ledelse mellem flere skoler, fremgår det af sagsfremstillingen - en løsningsmulighed der allerede har været fremme. Bliver den realiseret, vil de endnu ikke ansatte skoleledere have krav på et års fratrædelsesgodtgørelse, når de bliver opsagt. Det gælder uanset, om de fx overgår til en stilling som afdelingsleder eller lærer efter opsigelsesperioden.

I oktober 2021 opsagde lederen af Nordskolen sin stilling til fratrædelse 30. november, og kort efter i november opsagde skolelederen på Ørstedskolen sin stilling med fratrædelse ved udgangen af marts i år. Kort efter årsskiftet opsagde skolelederen i Humble Skole også  sin stilling med fratrædelse 28. februar. 

- Du får mig ikke til at sige, at det her er optimalt, vel. Vi må forholde os til virkeligheden og til realiteterne og få det bedst mulige ud af det. Jeg kan ikke sige andet. Men jeg klapper ikke i hænderne. Jeg synes, det er tungt, og det er også uhensigtsmæssigt, men der er ikke nogen vej uden om, og vi skal nok også finde ud af det, siger formand for børne- og skoleudvalget Søren Ramsing (R) til Fyns Amts Avis.

Konstitueringerne løber frem til august.

sfe