
Beboerne i kommunernes landdistrikter er i gennemsnit 43,1 år gamle. Det er 3,9 år ældre end for ti år siden i 2011, da beboerne på landet i snit var 39,2 år, oplyser Danmarks Statistik.
I samme periode er den samlede befolknings gennemsnitsalder steget med 1,7 år til nu 41,5.
Særligt i de nord- og vestjyske landdistrikter er gennemsnitsalderen steget. Derimod er alderen i hovedstadsområdet, Aarhus by og Odense by steget mindre end gennemsnittet. I Aalborg by er den gennemsnitlige alder endda faldet med et halvt år.
Landdistrikter er defineret som bebyggelser med under 200 indbyggere samt fritliggende gårde og huse.
Flere i hovedstaden, færre i landdistrikter
Byopgørelsen fra Danmarks Statistik viser også, at andelen af børn er faldet i hele landet undtagen i hovedstadsområdet, hvor andelen er steget med 0,2 pct. over de ti år.
Samtidig viser tallene, at vandringen fra land til by er fortsat gennem de ti år.
22,9 pct. af befolkningen bor nu i hovedstadsområdet mod 21,6 pct. for ti år siden. Landdistrikterne er nu hjem for 11,7 pct. af befolkningen mod 13,0 pct. for ti år siden.
ak
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.