Sådan skriver kommunalpolitiker Henrik Vestergaard (V) og fortsætter:
'Men debatten bør jo indeholde væsentligt mere nuanceret materiale og vurderinger. Er der eksempelvis forskel på at udeblive fra et byrådsmøde af seks-syv timers varighed og at udeblive på et fællesmøde mellem økonomiudvalg og Magistrat på en halv time kl. ni om morgenen - samme dag som man skal møde til et kulturudvalgsmøde kl. 16?
Hvem kan passe sit private job, som enten ansat eller selvstændig alene mellem kl. 10-15??
Og hvad med resultater? Hvem stiller forslagene?, Hvem får opbakning til sine ideer? Og hvem får dem vedtaget? Er det lige så væsentligt som at sidde til et møde, hvor man ingen sager skal beslutte?
Hvor meget af fraværet skyldes, at man rent faktisk er optaget i et andet udvalg, eksempelvis på en udvalgsrejse eller en besigtigelse sammen med et fællesråd eller andre lokale organer?
Og hvor meget af fraværet skyldes, at ens arbejde fordrer, at man er i København for at gennemføre et projekt, samtidig med at der udvalgsmøde i kommunen?
Og for sammenlignelighedens skyld med andre kommuner, så afholdes der byrådsmøde hver anden onsdag i Århus, og udvalgsmøder hver anden uge. Sidder man således i tre udvalg i kommunen er der med sikkerhed i gennemsnit to faste møder per uge, altså knap 100 mødedage om året. Desuden har Århus ikke udvalgsstyre.
Lad os endelig få den debat!
venligst Henrik Vestergaard
0 fravær til 24 byrådsmøder
7 fravær til 22 kulturudvalgsmøder
7 fravær til 24 økonomiudvalgsmøder
Derudover medlem af den kommunale valgbestyrelse, ansættelsesudvalg for kulturhovedstadssekretær (2 hele arbejdsdage i 2008), medlem af bedømmelseskomité til multimediehus (3 hele arbejdsdage i 2008), følgegruppe til multiarena og medlem af bestyrelsen for Århus Havn (havneudvalget)
I øvrigt selvstændig erhvervsdrivende med internationale aktiviteter, gift med to hjemmeboende børn.'
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.