Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kvæg som kommunens græsslåmaskine

Haderslev er ved at gøre klar til, at gallowaykvæg kan gå på græs ved sygehus og hospice. Det er godt for naturen og kommunen behøver ikke slå græs
26. JAN 2012 8.25

HADERSLEV: Græsset på et stort område foran Haderslev Sygehus vil fremover blive holdt nede af gallowaykvæg. Det samme vil et areal tæt på hospice og et plejehjem, oplyser kommunen.

Sidste forår spurgte landmand Rasmus Skau om lov til at bruge de ubenyttede arealer til sit kvæg. Ideen blev sendt i nabohøring og har krævet diverse godkendelser, men nu er alt forarbejdet på plads, og den praktiske del af forberedelserne er i fuld gang.

Rydningen af det gamle hegn er foregået i løbet af sidste to uger, og efter planen så starter opsætningen af det nye hegn i slutningen af denne uge, og vil fortsætte hele næste uge.

Rasmus Skau har i forvejen andre naturplejeprojekter, og derfor var det oplagt for ham at bede om lov til at bruge de uudnyttede arealer. Det er håbet, at kvæget kan være med til at skabe større variation af flora og fauna i området og samtidig give lidt liv i området. Derudover behøver kommunen ikke længere holde græs og grønt nede, for det arbejde vil køerne fremover gøre.

Der går et par måneder, inden kvæget kommer på græs, men Rasmus Skau er begyndt at glæde sig.

- Der er mange, der synes, det er en rigtig god idé, og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger, så det bliver forhåbentlig en festdag, når vi lukker dem ud, siger Rasmus Skau.

mou