dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Med en bevilling på 97 mio. kr. giver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse mulighed for at igangsætte store projekter på turismeområdet.
Jesper Voldgaard, Ritzau Scanpix

Kun ansøgninger på minimum 20 millioner ønskes

97 mio. kr. til kyst- og naturområder kan nu søges til at forbedre turismeinfrastrukturen og tiltrække nye investeringer.
20. DEC 2022 10.12

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter nu midler til investeringer i kyst- og naturområder uden for de store byer. Investeringerne i fysisk turismeinfrastruktur skal bidrage til en bæredygtig turismeudvikling og skabe grundlag for private investeringer, lyder det fra bestyrelsen, der peger på fornyede havnemiljøer, aktivitetsområder og vandreoplevelser i naturen som nogle af mulighederne.

Bestyrelsen har afsat 97 mio. kr., som kan søges af ikke mindst kommuner. Der er lagt an til store projekter, idet en ansøgning minimum skal være på 20 mio. kr.

Puljen er en markant udvidelse af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses indsats på turismeområdet. Det siger bestyrelsesmedlem Niels Jørgen Pedersen (V), borgmester i Thisted:

- Vi ønsker at understøtte den lokale turismeudvikling, og der ligger mange spændende projekter i kommunerne, som vi kan give et skub fremad. Derfor åbner vi nu for første gang for muligheden for at søge støtte til fx havnemiljøer, sammenhængende turismeoplevelser og turismerelateret infrastruktur, der fremhæver et områdes kultur og historie samt naturens kvaliteter.

Investeringer mangler

Bestyrelsen peger også på, at der i de senere år primært er investeret i turismefaciliteter i storbyerne. Investeringerne i kyst- og naturområder uden for storbyerne er ikke fulgt med på samme niveau, selvom kyst- og naturturisme i 2019 stod for 71 pct. af samtlige turistovernatninger i Danmark og i en del år har oplevet vækst.

Derfor kan de nye midler få stor betydning, siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme:

- Det er en barriere for vækst i kyst- og naturturismen, at der mangler investeringer i overnatningskapacitet og stærke turismeoplevelser. Når offentlige investeringer i infrastruktur sammentænkes med private investeringer, kan det blive en afgørende katalysator for den samlede udvikling. Og i særdeleshed, hvis det sker med afsæt i strategisk planlægning. 

 

  • Etablering eller udvikling af havnemiljøer, der faciliteter aktiviteter, ophold og kommercielle tilbud på havnen.
  • Etablering af en sammenhængende og varieret oplevelsesrute, der formidler et steds kultur og historie, naturens kvaliteter mv. og binder eksisterende og nye byrum, oplevelsespunkter og funktioner sammen.
  • Etablering af adgang til eller brug af naturen, fx gennem tematiserede legeområder, opholdspladser og multi- og aktivitetsområder.
  • Projekter skal have et minimumsbudget på 20 mio. kr. Et enkelt projekt kan dog maksimalt modtage 30 mio. kr. i støtte.
  • Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen forventer, at kommunerne vil være de primære ansøgere til midlerne. Der er mulighed for at indgå brede partnerskaber med flere kommuner, hvis investeringerne strækker sig over kommunegrænser.
  • Tilsvarende er der mulighed for, at også private, kommercielle virksomheder kan indgå som partnere og modtage direkte økonomisk støtte til investeringer i turisme- og oplevelsesprodukter og faciliteter.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/kun-ansoegninger-paa-minimum-20-millioner-oenskes

GDPR