Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kulturarv går tabt - vand oversvømmer udgravninger

KORT NYT26. FEB 2020 10.40

LOLLAND: Vigtig kulturarv og forståelse for fortiden går tabt på grund af store mængder regn. Regnen oversvømmer flere arkæologiske udgravninger på Lolland og sætter arkæologerne under pres, skriver TV2 Øst. Det oplyser Bjørnar Måge, der er museumsinspektør hos Museum Lolland-Falster.

Vandmasserne fra den seneste periode med mange regnbyger fylder arkæologernes store udgravninger, som var det badebassiner, og mudderet hænger fast som blyklodser om gummistøvlerne. Det skaber svære arbejdsforhold for arkæologerne fra Museum Lolland-Falster, som i stedet for at fokusere på selve udgravningsarbejdet må bruge 10-15 pct. af tiden på at fjerne regnvand ved hjælp af pumper og spande. Tid, der kunne være brugt på at grave efter andre fortidslevn.

- Det betyder, at vi skal være meget skarpe i vores prioriteringer i forhold til at få dokumenteret alle de væsentlige fortidsminder. Det betyder selvfølgelig også, at nogle af de mere skrøbelige fortidsminder i jorden som stolpehuller kan være svære at opdage, fordi overfladen simpelthen er for mudret, siger Bjørnar Måge til TV2 Øst.

ibs