Konservativ MF er regionsspids for femte gang
Per Larsen (K) er i Nordjylland oppe imod blandt andre Ulla Astman (S) og Mads Duedahl (V).
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Konservativ MF er regionsspids for femte gang

Per Larsen (K) har været spids, så længe regionen har eksisteret og er blevet det igen. Også fra Hovedstaden og Syddanmark er der KV21-nyheder.
12. MAJ 2021 12.30

TEMA: KV21

Første gang Per Larsen var K-spids i Region Nordjylland var ved KV05 - det første i regionernes levetid. Siden har han været det hver gang og blev ved FV19 også valgt til Folketinget, hvor han er sit partis sundhedsordfører. Nu melder partiet, at han går efter posten som regionsrådsformand, den post, Ulla Astman (S) har haft siden december 2007. Partiet har fire ud af 41 pladser i regionsrådet.

Ved KV17 fik Per Larsen med 10.925 næstflest personlige stemmer efter Astman med hele 48.586 - og mere end Lone Sondrup (V) med 10.675, Lina Hundebøll Jespersen (V) med 4.291 og Thomas Hav (S) med 3.887. Thomas Hav er idag løsgænger.

I Region Hovedstaden har Lars Gaardhøj tidligere fået værdigheden som S-spids og får fra juli også titlen som regionsrådsformand, når Sophie Hæstorp stopper i utide for at gå efter overborgmesterposten i København. På listen over 25 regionsrådskandidater fra S er nu for første gang afgående chefredaktør hos fagbevægelsens medie, A4 Medier, Nicolai Kampmann, der nu går efter en politisk karriere. Han er søn af tidligere minister Jens Kampmann.

I Region Syddanmark er der nyt valgforbund mellem EL og Veganerpartiet. Enhedslisten har i øjeblikket to ud af de 41 pladser i regionsrådet, mens Veganerpartiet stiller op for første gang.