Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner vil refunderes efter hurtighed

KL er klar til at gøre op med det nuværende komplicerede system, der refunderer udgifterne for borgere på overførselsindkomst
KORT NYT22. MAJ 2012 8.48

I et nyt udspil erklærer KL sig parat til, at refusionen fra staten alene skal afhænge af, hvor hurtigt de ledige kommer i job, skriver Altinget. Jo længere tid en borger har været på overførselsindkomst, jo mindre refusion skal kommunen have fra staten. Denne model blev foreslået af Arbejdsmarkedskommissionen i 2009 som afløser for det nuværende system med mange forskellige refusionssatser, alt efter hvilken ydelse og hvilken aktivering den enkelte borger modtager.

Kommunerne er altså klar til at blive målt på resultaterne og lade sig straffe, hvis det går dårligt med at få de ledige i job. Til gengæld vil kommunerne have afskaffet mange af de såkaldte proceskrav som tidsfrister for samtaler og aktivering - og ikke mindst den økonomiske straf for ikke at leve op til diverse proceskrav.

Både hos LO og DA hilser man udmeldingen velkommen. LO for at få et fokus på varige job frem for 'sanseløs aktivering'. Og DA for et fokus på økonomisk incitament til at bringe ledige i job.

ka