Kommuner stopper skolers adgang til YouTube efter datasag

KORT NYT25. JAN 2020 7.56

AALBORG / TÅRNBY / BALLERUP: Flere kommuner lukker ned for elevernes adgang til YouTube i skoletiden. Det skriver Politiken. Kommunerne er blevet opmærksomme på, at der ikke er styr på datasikkerheden i forbindelse med brugen af folkeskolernes computere kaldet Chromebooks. De pågældende kommuner er Aalborg, Tårnby og Ballerup.

De har taget beslutningen, efter at det er kommet frem, at Helsingør Kommune har givet personlige oplysninger om skoleelever videre til YouTube, der er ejet af Google. Oplysningerne er givet videre uden forældrenes samtykke. Helsingør Kommune har efterfølgende rettet fejlen. Cirka halvdelen af landets kommuner samarbejder i øjeblikket med Google om computerne.

Aalborg Kommune er først blevet opmærksom på problemet efter Politikens dækning af sagen i Helsingør. Avisen har fået aktindsigt i alle sager, Datatilsynet har behandlet om brud på datasikkerhed i forbindelse med indkøb af Chromebooks og tilhørende undervisningspakker. Der er kun én enkelt indberetning, og den kommer fra Odense. Odense Kommune har selv indberettet sagen, der omfatter 8.000 elever, til Datatilsynet.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev