Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner hjælper virksomheder til energieffektivitet

En række kommuner har i stigende grad gode tilbud til lokale virksomheder, der vil gøre en indsats for energieffektiviseringer

Det være svært ude i virksomhederne at afsætte ressourcer til en energiindsats, der ellers kan spare penge. Men mange virksomheder kan fakisk få gode råd om energiforbedringer hos kommunen.

En af de kommuner, der er gået i front med energihjælp til virksomhederne, er Gladsaxe Kommune. I januar 2010 så netværket KlimaKlar dagens lys, og det har 36 medlemmer. Tallet stiger løbende.

- Vi har ikke oprettet KlimaKlar som en del af vores tilsynsmyndighed. Vi hjælper virksomhederne til at finde ud af, hvor de kan sætte ind med energiforbedringer, og tilbagemeldingen på netværket har været positiv. Både fra helt store virksomheder som Ernst & Young og til enmandsvirksomheder som Lika Magneter, siger Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe fra Klimateamet i Gladsaxe.

Sparer 35.000 om året med ét tiltag
Iron Pump er en af de mange virksomheder i Gladsaxe Kommune, der er med i KlimaKlar. De producerer pumper til skibe og kraftvarmeværker og har det seneste år sparet 20 pct. på el og 14 pct. på varme ved at fokusere på adfærd og behovsstyring.

- Derudover inspirerede KlimaKlar mig blandt andet til at udskifte vores gamle kompressor. Sådan én kan sluge en masse strøm, og udskiftningen sparer omkring 35.000 kr. om året på elregningen, siger Iron Pumps miljø- og projektchef Sussie Outzen.

Danske virksomheder kan samlet set spare 4,7 miaa. kr. eller 6,7 mia. kilowatt-timer, for det er, hvad der årligt går til el og varme i driften af de bygninger, der har energimærker under C. Det drejer sig om hele 80 pct. af erhvervslivets bygninger.

jos

Læs mere om energieffektivitet i virksomheder www.GoEnergi.dk/erhverv.

Kommuner med energitilbud til virksomheder:
Gladsaxe, Ballerup, Furesø, Herlev, Allerød, Næstved, Albertslund, Kolding, Herning, København, Køge, Odsherred, Greve, Ringkøbing