DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kommuner får del i EU-midler til fiskeriet

At 180 mio. kr. fra EU-fond skal gå til vandløbsrestaurering vækker kritik i fiskerierhvervet.
18. MAR 2021 9.41

Alle Folketingets partier er netop blevet enige om, hvordan 917 mio. kr. fra Den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF) for perioden 2021-2023 skal bruges.

En del af det samlede beløb er 180 mio. kr., der skal gå til kommunerne til at arbejde med vandløbsrestaurering med genopretning af gydepladser og passager for fisk, meddeler Fødevareministeriet.

Den disposition vækker kritik fra formand i Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen, der hellere havde set de penge gå til fartøjerne, så fiskerne kunne investere i klimatilpasning af fiskeriet:

- Det her er en fiskeriudviklingspakke fra EU. Og det er meget svært for os at se, at det har ret meget med fiskeriudvikling at gøre, at kommunerne får 180 mio. kr. til at lave vandløbsrestaurering rundt omkring i Danmark

Til kritikken siger fødevareminister Rasmus Prehn (S): "at tænke vandløbsrestaurering er en del af det helhedsbillede, der gør, at der også er et stærkt fiskerierhverv i fremtiden."

Aftalen skal også styrke indsatsen mod såkaldte spøgelsesnet, som er fiskenet, der er blevet tabt eller efterladt i vandet.

Ritzau