Kommuner får bedre muligheder for friplejehjem

Et nyt partnerskab vil opføre flere friplejehjemspladser, så det ikke belaster de kommunale budgetter.
16. MAR 2020 12.01

Med udsigt til en fordobling af antallet af 80-årige, stiger behovet for boliger markant, og det giver kommunerne budgetmæssige udfordringer.

Derfor er PensionDanmark og Diakonissestiftelsen gået sammen om at kunne opføre flere friplejehjem, uden at det belaster de kommunale drifts- og anlægsbudgetter. Med partnerskabet vil de to parter samarbejde med interesserede kommuner om at opføre friplejehjem.

- Vi ønsker at opføre plejeboligerne i konstruktiv dialog med kommuner, som har brug for at øge kapaciteten af plejeboliger for at imødekomme lovkrav om ventetid og forventet efterspørgsel, lyder det fra PensionDanmarks direktør Torben Möger Pedersen og Diakonissestiftelsens Anne Mette Fugleholm.

De første kommer i Region Hovedstaden, inden mulighederne flere steder i landet undersøges, og det er udgangspunktet, at alle skal opføres med DGNB-certifikat i guld i bæredygtighed.

PensionDanmark og Diakonissestiftelsen vil som udgangspunkt også stå for drift. Taksten er den samme som for en plads på et kommunalt drevet plejehjem.

ibs

Læs mere hos PensionDanmark.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev