Kommune nægtede fleksjob-hjælp - tabte erstatningssag

KORT NYT6. JAN 2020 8.27

ESBJERG: Esbjerg Kommune og jobcentret har tabt en retssag og skal betale 242.500 kr. i erstatning, fordi en kvinde ikke fik hjælp til at komme i fleksjob eller anden beskæftigelse - med begrundelsen at hun var for tyk. Det skriver JydskeVestkysten.

Et langt forløb hos Jobcenter Esbjerg for at komme i job endte med, at kvinden blev nægtet sygedagpenge og arbejdsprøvning, fordi hun var for tyk. Kommunen ville ikke udbetale sygedagpenge, og kvinden blev ikke sendt i arbejdsprøvning til for eksempel et fleksjob, og til sidst stoppede kommunen al økonomisk hjælp i over to år. Men den holdt ikke i retten. Fem år efter, at hun mistede sine sygedagpenge, har hun nu vundet en civil erstatningssag mod kommunen og jobcentret og fået en erstatning på 242.500 kr. fra kommunen.

Kvinden og hendes advokat havde krævet godt 525.000 kr. i erstatning for tabt forsørgelsesgrundlag, men fik knapt det halve, fordi dele af kravet var forældet. Esbjerg Kommune blev ud over erstatningen dømt til at betale sagens omkostninger på knap 60.000 kr. Kommunen og Jobcenter Esbjerg ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men kontorchef Birgit Bang fra jobcentret understreger, at man har fået dommerens ord for, at centret ikke har gjort sit arbejde godt nok.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt