Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunal hjemmeside på esperanto

Gladsaxe Kommune har fået sin hjemmeside til at tale alt fra engelsk til japansk og esperanto
16. MAR 2012 13.21

GLADSAXE: Med to museklik i menulinjen kan borgere og virksomheder nu få vist kommunens hjemmeside på de fleste sprog. Gladsaxe har nemlig integreret oversættelsesprogrammet Google Translate på kommunens hjemmeside for en udgift på få tusinde kroner, oplyser kommunen.

Med flere end 10.000 sider ville det være en meget dyr og uoverskuelig opgave at gå i gang med at oversætte hjemmesiden.

- Vi har et stort ønske om at kunne servicere borgerne på mange sprog. Og da det var både enkelt og billigt at integrere Google Translate på vores hjemmeside, har vi valgt at gøre det. Vi har selvfølgelig diskuteret, om oversættelserne var gode nok. For det er jo ingen hemmelighed, at Google Translate ikke er perfekt. Men i og med, at det er det værktøj, som de fleste borgere i dag kender og bruger, mener vi, at de også bærer over med værktøjets begrænsninger, siger Gladsaxe Kommunes kommunikationschef Ulla Baden.


I Copenhagen Capacity, en organisation, der arbejder for at få internationale virksomheder til hovedstadsområdet, er man enige i, at Google Translate er et godt værktøj.

- Jeg har set rigtig mange kommunale hjemmesider, og det her er den bedste løsning, jeg har set indtil videre. Og da det er en nem og billig løsning, vil jeg da anbefale andre at gøre det samme, siger Marketing Manager i Copenhagen Capacity Jeanette Filtenborg.

krn