Koldings haller skal være demensvenlige

KORT NYT5. DEC 2019 13.31

KOLDING: Vi står over for, at der kommer flere og flere ældre og dermed demente. Det vil Kolding imødekomme ved at gøre idrætshallerne demensvenlige. Derfor har størstedelen af halinspektørerne været på workshop om at blive demensvenlig.

Her har de lært om at tænke design ind i omgivelserne, så de kan støtte de demensramte og deres ressourcer bedst muligt. Det gælder blandt andet fokus på, at det skal være let at orientere sig visuelt – det kan fx gøres ved maksimering af farvekontraster, skiltning, indretning og belysning. Man vil gerne have demensramte til at fortsætte den aktive livsstil, da den har forebyggende effekter på forskellige sygdomme, ligesom det sociale netværk er godt for demensramte.

Demenskonsulent ved Kolding Kommune Pernille Poulsen og Mette Hjuler, der er udviklingskonsulent ved DGI, stod bag workshoppen, og efter deltagelse kan halinspektørerne samtidig kalde sig demensvenner. Dermed kender de til de mest typiske symptomer ved demens, ved hvad et demensvenligt miljø er, og hvordan man skaber tryghed og sikkerhed for den demensramte.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt