DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kolding måler nu vandstand 20 steder

Ved hjælp af ultralyd registrerer og indberetter sensorer konstant, hvor højt vandet står og kan advare tidligst muligt om risiko for oversvømmelse.
2. DEC 2020 11.41

KOLDING: For bedre at kunne overvåge vandstanden har Kolding Kommune opsat 17 nye digitale vandstandsmålere i vandløb, fjord og ved kysten, og yderligere tre er på vej, oplyser kommunen.

Vandmålerne vil give borgere, sommerhusejere, myndigheder, beredskab, forsyningsselskaber, virksomheder og landmænd mulighed for løbende at følge vandstanden via nettet og på den måde være bedre forberedt ved risiko for oversvømmelse.

Fordelen ved den nye løsning er bl.a., at man kan sidde indenfor i varmen – også når det er mørkt udenfor – og tjekke vandstanden, ligesom man kan se, om vandet stiger eller er begyndt at falde. På samme måde kan sommerhusejere fra deres helårsadresse holde øje med, hvor højt vandet står ved stranden, hvor de har sommerhus.

Se vandstanden ved de nye målere.

Automatisk besked

Hidtil har der stået et mindre antal vandstandsmålere i enkelte vandløb og ved havnen. Informationen herfra har ikke været særligt præcis. Vandmålerne er opstillet af forskellige aktører, og de kører via forskellige systemer og opdateres ikke med samme frekvens.

I alt opsætter kommunen 20 nye vandmålere i områder, hvor der gennem årene har været udfordringer med forhøjet vandstand – fem langs kysten og resten ved vandløb inde i landet.

Målerne er monteret på broer, pæle og lignende. Ved hjælp af ultralyd registrerer og indberetter sensorer konstant, hvor højt vandet står. Hvis vandstanden overstiger et fastsat niveau, vil systemet automatisk give besked til alarmcentralen hos TrekantBrand, som herefter kan indkalde klimaberedskabet.

ka